loading

Ce este abordarea holistică?

Ce este abordarea holistică?

Medicina “altfel” a prins mult avânt în ultima perioadă.

Dar ce înseamnă holistic în stomatologie?

Holistic inseamnă să vezi cauzele pentru care pacientul a ajuns sa sufere de o anumită afecțiune dentară. Să tratezi întreaga persoană, nu să te focusezi doar pe dinți sau gingii, pentru că noi suntem un întreg, iar dinții aparțin unei persoane.

Holistic înseamnă să fii minim invaziv, să folosești materiale bio-compatibile, să nu te grăbești să oferi medicamente pentru rezolvarea unor afecțiuni, ci să creezi condițiile necesare pentru ca organismul să se vindece singur. Sa oferi alternative la medicamente.

Sănătatea dentară nu este separată de sănătatea generală, astfel că exista o legatură foarte strânsă între cele două. De aceea, este posibil ca medicul dentist să recomande controale și la medici de specialități diferite, cum ar fi : cardiolog, diabetolog sau chiar nutriționist.

Un lucru care este mai puțin cunoscut este legătura dintre afecțiunile dentare și cauzele emoționale.

Pe lângă tratarea afecțiunilor dentare, este important să învățăm să prevenim o eventuală recidivă, de aceea este necesar un instructaj de igiena orală acasă, în funcție de necesitățile pacientului.

 

Probabil că vom instrui și preda estimarea extrem de imperativă a bunăstării orale și ce poate face fiecare pacient pentru a-și menține dinții solizi în timpul vieții. Ne angajăm să oferim pacienților noștri o stomatologie excelentă într-un mod minding și delicat.

Inovația noastră dentară de cea mai bună clasă și, în special, continuarea unui program de formare a experților pentru fiecare dintre persoanele din grupul nostru stomatologic are o influență remarcabilă în atingerea acestui obiectiv.

Leave your thought here